Charlotte Duyck en Jarno Verwimp zijn sportvrouw en sportman van het jaar

Sportraad en gemeente huldigden ook verenigingen en verdienstelijke krachten achter de schermen

Repro DCRB
Tijdens het jaarlijkse sportgala van het gemeentebestuur en de sportraad van Gavere zijn de sportfiguren van het afgelopen seizoen gehuldigd.

Charlotte Duyck (atletiek–sprint) is verkozen tot Gaverse sportvrouw van het jaar. Charlotte behaalde tijdens het provinciaal kampioenschap een tweede en derde plaats op de 400 meter (indoor en outdoor) en werd Belgisch kampioen op de 100 en 200 meter outdoor bij de beloften.

Jarno Verwimp (paardrijden) is sportman van het jaar. Jarno rijfde zowel in België als in het buitenland prijzen binnen. Zo werd hij voor de tweede keer Belgisch kampioen en haalde hij de zesde plaats op het Wereldkampioenschap. Hij is op dit moment de hoogst genoteerde junior en vierde beste Belg op de wereldranglijst.

Wielrenner Ludovic Dierickx is de G-sporter van het jaar. Ludovic verzamelde maar liefst drie medailles in de tijdritten op de Special Olympics in België: zilver op 1 km, goud op 3 km en brons op 7 km. Op de Special Olympics in Schotland behaalde hij goud op de 2 km tijdrit, de vijfde plaats op de 5 km tijdrit en de vierde plaats op de wegrit.

Emanuela Fodor (karate) is verkozen tot de sportieve belofte. Emanuela werd in 2018 Belgisch Kampioene Kata Kadetten, Oost-Vlaams kampioen Kadetten Meisjes Kumité en Algemeen Kampioen (kata en kumité) op GALA-tornooi Aalter. Daarnaast behaalde ze de tweede plaats op het Vlaams Kampioenschap Kata Kadetten.

De titel van sportploeg van het jaar ging naar BBC Wildcats Gavere (basketbal). De damesploeg van de BBC Wildcats promoveerde van eerste provinciale naar tweede landelijke en de herenploeg ging van vierde naar derde provinciale. Nooit eerder speelden beide ploegen op dit niveau.

Jean-Jacques Mornie en Martin Vandenbroecke krijgen de titel van sportverdienste. Jean-Jacques is voorzitter, penningmeester en sponsor van Isorex Cycling Team en zet zich ook in voor vele andere clubs en evenementen zoals KSC Dikkelvenne, volleybalclub Felco, de klaasveldtourtocht en de superprestige cyclocross. Martin is ex-bestuurslid, ex-voorzitter en sinds jaar en dag manusje-van-alles bij volleybalclub Felco. Hij is ook al jaren medewerker van de Novavrienden, die de jaarlijkse Superprestige Cyclocross organiseren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.