Bestuurder rijdt onder invloed van cannabis: politierechter neemt rijbewijs maand af

Illustratiebeeld - De bestuurder was onder invloed van cannabis.
thinkstock Illustratiebeeld - De bestuurder was onder invloed van cannabis.
Een 33-jarige bestuurder uit Gavere werd door de politie op 21 maart 2018 betrapt toen hij zwaar onder invloed van cannabis met zijn wagen rondreed. De politierechter heeft zijn rijbewijs voor een maand ingetrokken en vraagt de nodige garanties als de man zijn rijbewijs terug wil.

“Het is niet mijn gewoonte om te rijden onder invloed van cannabis, maar die bewuste dag kwam ik van bij een kameraad waar we een jointje hadden gerookt”, vertelt de man aan de politierechter. Ondertussen zou hij geen cannabis meer gebruiken, al wil de politierechter daar zekerheid over vooraleer hij de man terug toelaat met de wagen te rijden. De rechter legt de man daarom een boete van 800 euro en een rijverbod van één maand op. Dat is gekoppeld aan een medisch onderzoek, zodat de bestuurder kan bewijzen dat hij geen drugs meer gebruikt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.