"Zege door vingers zien glippen, is zuur"

AMATEURS 3A

David Gevaert - SC Dikkelvenne

SC Dikkelvenne kon de vijfde plaats maar acht dagen vasthouden. In de toegevoegde tijd snoepte Wolvertem Merchtem geel-blauw twee punten af. Als we goed ingelicht zijn, leidde dat tot harde woorden van trainer David Gevaert, die ook al tijdens de rust fel uithaalde.


"De bezoekers openden bij hun eerste tegenprik de score", verduidelijkte trainer Gevaert wat hem tijdens de eerste helft stoorde. "Wolvertem Merchtem is een ploeg met heel veel power en duelkracht. Na amper een paar minuten waren we reeds op achtervolgen aangewezen. Dat hield in dat wij onmiddellijk verplicht werden om meer druk naar voren te zetten. Iets waarin we ook slaagden, maar in de eerste helft leverde het niets op."Tijdens de rust bleef Niek Van Sprundel in de kleedkamer. Patient Nkulu maakte zijn opwachting.Dikkelvenne kwam goed uit de kleedkamer, dwong meteen een strafschop af, maar Abdallah Bouchaala kreeg de bal niet voorbij doelman De Brouwer. Met een gelukje kon Koen Pouillon de score toch in evenwicht brengen. "Die gemiste strafschop was niet goed voor het vertrouwen van de ploeg, maar toen die afgeweken bal van Koen Pouillon binnenging, kregen we een boost", aldus Gevaert.

Acht weken op rij ongeslagen

Even later ging Michael Kissi neer in de zestien. De bal ging een tweede keer op de stip. Kevin Pollet kon de strafschop verzilveren. Nadien bleef de derde goal uit, wat SC Dikkelvenne zuur opbrak. "We lieten wat kansen op een derde goal liggen", zuchtte Gevaert. "Als je dat ziet, besef je dat je op een counter kan lopen. Dat is ook gebeurd. Terugkeren na een achterstand, alles in handen hebben om het af te maken en toch de zege door de vingers laten glippen, is zuur. We zijn acht weken op rij ongeslagen, maar in die reeks steken vijf draws. Enkele van die puntendelingen hadden zeges kunnen zijn. We hebben er geen enkel punt van gestolen." (FHN)