Ganzenrijders krijgen eigen standbeeld

De ganzenrijdersvereniging De Lustige Gans uit Ekeren heeft gisteren het feestweekend voor het tienjarige bestaan op een leuke manier ingezet. Ze kregen in de Driehoeksstraat immers een standbeeld ter ere van hun verjaardag.

Het beeld is gemaakt door de Kalmthoutse kunstenaar Raf Thys. Het ganzenrijden bestaat in Ekeren eigenlijk al veel langer dan tien jaar, maar toen het in 2007 weer werd georganiseerd was het toen 80 jaar geleden. Naast de inhuldiging van het standbeeld is er overigens nog heel wat te beleven. "Er is een tijdelijke tentoonstelling in de bibliotheek en op zaterdag 10 september is iedereen welkom in het Veltwijckpark. Om 14 uur starten we met verschillende activiteiten zoals een trekpaardenshow, kinderanimatie (ezelrijden, schminken, gekke fietsen, springkasteel, ...), een hapje en drankje en oude tractoren."

Er volgen ook nog een hele reeks optredens. De Lustige Gans wordt volgend jaar lid van de Polderbond en zal dan ook mogen meestrijden voor de keizerstitel. Het beeld stelt een paard en een ruiter en een gans voor. Het beeld met sokkel is ongeveer 2,35 meter groot en weegt zo'n 150 kilogram. (VTT)

Het beeld van de gansrijder wordt onthuld.
Laenen Het beeld van de gansrijder wordt onthuld.