WZC De Zwaluw overgenomen door Cura-Care

Het woon-zorgcentrum De Zwaluw is na dertig jaar overgenomen.
Marc Colpaert Het woon-zorgcentrum De Zwaluw is na dertig jaar overgenomen.
Het woonzorgcentrum ‘De Zwaluw’ langs de Ninoofsesteenweg in Vollezele werd begin dit jaar overgenomen door een kleine zorggroep ‘Cura-Care’uit Bornem, maar dat werd nu pas meegedeeld. De Zwaluw bestaat dit jaar 30 jaar en dat wordt gevierd nu zaterdagnamiddag.

De oude Vollezeelse melkerij werd in 1989 afgebroken en op deze plaats werd het woon-zorgcentrum ‘De Zwaluw’ gebouwd. Oorspronkelijk was er plaats voor 16 mensen, maar al vlug was de vraag groter dan het aanbod in de streek, zodat er al gauw werd uitgebreid naar 48 bedden. De nood aan residentiële opvang werd nog groter, zodat er in 2003 een nieuwbouw werd gerealiseerd. Zo was er vanaf dan plaats voor 88 bewoners. Op 1 januari werd beslist om WZC De Zwaluw over te laten aan de kleine zorggroep ‘Cura-Care’. Zij hebben een woonzorgcentrum en een groep assistentiewoningen in Bornem en Puurs, net zoals een kinderdagverblijf te Oppuurs. Samen met ‘Cura-Care’ en de nieuwe dagelijks verantwoordelijke van De Zwaluw, Geert Vanbiervliet, wordt de visie van het rusthuis in stijgende lijn verder uitgebouwd. Omdat De Zwaluw dit jaar dertig jaar bestaat, zal dit op zaterdag 30 maart gevierd worden in hun lokalen van 14 tot 17 uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.