Woning pastoor Penne wordt officiële pastorie

De woning van de pastoor (met trap) moet vergroot worden, zodat de oude pastorie (met groene poort) kan verkocht worden.
Foto Marc Colpaert De woning van de pastoor (met trap) moet vergroot worden, zodat de oude pastorie (met groene poort) kan verkocht worden.
Om de oude pastorie van Galmaarden te kunnen verkopen, moet de gemeente aan de huidige woning van pastoor Penne een vergader- en archiefruimte toevoegen. Nadien kan dan de oude pastorie verkocht worden.

De gemeente wilde vorig jaar al de oude pastorie openbaar verkopen, er was zelfs al een datum van de openbare verkoop bekend gemaakt. "Dit ging echter niet door omdat het Aartsbisdom Mechelen-Brussel de desaffectatie van dit gebouw niet wilde uitvoeren. Het is namelijk zo dat de gemeente - ook al is zij eigenaar van de woning - niet zomaar een officiële pastorie kan verkopen", legt pastoor Penne uit. Daarvoor moeten eerste de nodige aanpassingen aan het huis van de pastoor worden uitgevoerd. Zo moet een stuk van het politiekantoor, dat naast de woning van de pastoor staat, bij de de pastorij gebouwd worden, zodat er een bijkomende vergader- en een archiefruimte is. Dan pas zal het bisdom de oude pastorie vrijgeven, zodat ze kan verkocht worden en zal Kammeersweg 10 officieel geaffecteerd worden als officiële pastorie. Nadien kan dan de oude pastorie - die ondertussen al enkele jaren leeg staat - openbaar verkocht worden. (MCT)