Weerman Luc herstelt van hartoperatie

Voorlopig moet Luc het rustig aan doen. Geen bezoekers voor zijn weerstation, dus.
Foto Colpaert Voorlopig moet Luc het rustig aan doen. Geen bezoekers voor zijn weerstation, dus.
Weerman Luc Herremans (60) heeft een zware hartoperatie ondergaan en zal de komende maanden geen bezoekers meer kunnen ontvangen in zijn weerstation. Zijn website is wel nog toegankelijk, al zal je ook daar voorlopig geen weerberichten zoals vroeger vinden.

Luc heeft al meer dan vijf jaar een eigen weerstation in de Flieterkouter, onder de naam 'Meteo Tollembeek'. Maar door zijn hartproblemen staan de activiteiten daar momenteel op een zeer laag pitje. "Ik was op wandel in de Ardennen, toen ik op een bepaald moment een berg niet meer op kon", vertelt Luc. "Ik had gewoon de kracht niet meer. Ik weet ook al even dat ik een aangeboren afwijking aan mijn hart heb, en dus maakte ik voor alle zekerheid een afspraak met mijn cardioloog."

Vijf na twaalf

Aanvankelijk leek er niets aan de hand te zijn, maar na een tweede onderzoek moest het plots snel gaan. "De dokters hebben vastgesteld dat twee kroonslagaders ter hoogte van mijn hart voor negentig procent dicht zaten", klinkt het. "Tel daar ook nog eens een slecht werkende hartklep bij, en dan weet je het wel. Het was geen vijf voor twaalf, maar bijna vijf na twaalf." Luc onderging een zes uur durende operatie, en is momenteel herstellende. Zo moet hij een strak verband dragen. Inspanningen leveren, is voorlopig ook niet aan de orde. Zo kan hij voorlopig geen bezoekers ontvangen in zijn weerstation. "Al hoop ik volgend jaar opnieuw van start te kunnen gaan."


Meteotollembeek.be staat intussen wel nog steeds online. "Bepaalde aspecten van die website draaien automatisch en dat zal ook zo blijven in de komende weken en maanden", zegt Luc. "Maar een gedetailleerd weerbericht zoals vroeger, dat moeten de mensen in de eerstvolgende weken niet meteen verwachten. Daar voel ik me vandaag nog veel te zwak voor." (MCT)