Voetbalicoon Nico (43) hangt zijn schoenen aan de haak

Nico (zittend in het midden) samen met zijn vrienden
Marc Colpaert Nico (zittend in het midden) samen met zijn vrienden
Nico Vandenneucker speelde voor de laatste keer een match op het veld van FC Galmaarden, hiermee verliezen ze in Galmaarden een echt voetbalicoon. Ongeveer 20 jaar geleden kwam Nico Vandenneucker naar Galmaarden om er te komen sjotten en hij bleef maar sjotten. Ondertussen is hij bijna 43 jaar en vond hij het zelf tijd om te stoppen als voetballer. 

Nico begon als jeugdvoetballer bij Moerbeke te spelen, achteraf was hij ook nog enkele jaren actief bij Denderhoutem. “Wij gaan dit voetbalicoon zeker missen in onze ploeg. Het kan nogal tellen als je ergens bijna twintig jaar bezig bent”, vertelde Bart Lanneer. Om Nico niet zomaar te laten gaan werd er zonder dat hij van iets wist een soort van afscheidsmatch georganiseerd, met al zijn oude vrienden op de terreinen van FC Galmaarden. “Ik was totaal verrast door deze afscheidsmatch, maar vond het wel heel leuk, ik kreeg hier heel veel respect van de club”, zegt onze centrale verdediger. “Ik heb tal van voorstellen gekregen van de club, zelfs om als trainer terug te komen, maar eerst ga ik een sabbatjaar nemen en nadien zien we wel”, aldus Nico. Na de afscheidsmatch werd er meer dan een glaasje gedronken naast het voetbalveld van Galmaarden.

Een spandoek voor Nico
Marc Colpaert Een spandoek voor NicoReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.