Voetbalclubs overwegen samenwerking voor jeugdspelers

Enkele jonge spelertjes van Galmaarden tijdens een wedstrijd. Zij zouden wel een extra terrein kunnen gebruiken.
Foto Colpaert Enkele jonge spelertjes van Galmaarden tijdens een wedstrijd. Zij zouden wel een extra terrein kunnen gebruiken.
Georges Olemans (73), voorzitter van KFC.MZ Tollembeek, overweegt een samenwerking met FC Galmaarden voor de jeugdspelers. Op termijn is hij zelfs voorstander van een volledige fusie.

Georges begon 45 jaar geleden bij de Tollembeekse voetbalploeg, waar hij intussen ruim twintig jaar voorzitter en secretaris van is. Zijn vrouw Noëlla hielp al die jaren mee in de kantine. En tussen pot en pint werd daar al wel eens gesproken over een mogelijke fusie met de buren van FC Galmaarden. "Ik ben daar jarenlang echt geen voorstander van geweest", geeft Georges toe. "Maar ik word ook een dagje ouder en een mens gaat dan al eens nadenken over hoe het verder moet. Wij hebben maar weinig jeugdspelers, terwijl Galmaarden een totaal van tweehonderd voetballers heeft. Ik ben er ook steeds meer van overtuigd dat jeugdspelers onze toekomst zijn, en dus moeten we investeren en hen de ruimte geven om te spelen."


FC Galmaarden heeft dan wel meer spelers, maar onvoldoende speelterreinen. "Ik wil dan ook meer samenwerken", aldus Georges. "Enkele jeugdploegen uit Galmaarden komen tegenwoordig al eens trainen op een van onze velden, maar die samenwerking kan nog veel intenser."

Praten

"Wij zijn voorlopig geen vragende partij voor een fusie", reageert Paul Van Holen van FC Galmaarden. "Maar we willen er zeker over praten. Zeker in de winterperiode zou een extra veld voor onze jeugdspelers welkom zijn. Als we hiervoor een beroep kunnen doen op onze buren uit Tollembeek, dan gaan we daar met plezier eens voor rond de tafel zitten." (MCT)