Van het ‘Tollembeekse Space Center’ naar de ‘Wreed Accidentstraat’: Urbanus brengt eigen versie van Monopoly uit

Urbanus en de mascotte van Monopoly stellen de nieuwe speldoos voor.
Marc Colpaert Urbanus en de mascotte van Monopoly stellen de nieuwe speldoos voor.
Na zijn hypersuccesvolle comedyshows, films en stripverhalen verkent Urbanus nu andere horizonten: de wereld van het bordspel, en wat voor één.  De komiek brengt in november zijn eigen Monopoly-spel uit, compleet met ‘Ge moogt naar huis gaan-station’ en ‘Tollembeeks Space Center’. “De paus zal stikjaloers zijn op mij”, aldus Urbanus.

Urbanus die een eigen Monoployspel uitbrengt, dat hadden we niet zien aankomen. We spreken dus af met de komiek in de mooie binnentuin van ‘t Hof te Spieringen in Vollezele om een woordje uitleg te krijgen. 

Hoe de komiek op dit originele idee kwam? “Toen wij aan Urbanus een speciale Monopoly-speldoos over Brugge als geschenk gaven, viel de vraag waarom we geen Urbanusspel konden maken”, beantwoordt Pieter De Wulf van Comedyshows (die de theatershows van Urbanus organiseert, red.) de vraag. De komiek bleek meteen voor het idee gewonnen te zijn. “De eerste stap: nadenken en nog eens nadenken over mogelijke tekeningen die in het spel verwerkt zouden kunnen worden. Voor de vier stations kwam ik zo uit op het ‘Tollembeeks Space Center’, ‘de Zeehaven’, ‘de internationale Airport van Tollembeek’ en het station ‘Ge moogt naar huis gaan’”, lacht hij. Verder kan men op het nieuwe Monopoly-speldoos tal van verwijzingen vinden over zijn liedjes, zijn film, zijn strips of zijn beroemde sketches van vroeger. Zo is er de ‘Wreed accidentstraat’, het ‘Vrouwen met een bontmantelpark’ en nog tal van andere grappige verwijzingen naar ooit beroemde stoten van Urbanus. Naast alle straten, stations en nutsvoorzieningen kregen ook de kans- en algemene fondskaarten een Urbanusjasje aangemeten. Wat dacht u van een boete van 50 euro omdat je de stoep met mayonaise hebt gekuist? In het brein van Urbanus is alles mogelijk.

Urbanus toont één van de tekeningen van het nieuwe spel (Wreed accident), samen met zijn vrouw Nadine.
Marc Colpaert Urbanus toont één van de tekeningen van het nieuwe spel (Wreed accident), samen met zijn vrouw Nadine.

Het wordt een officieel Monopolyspel, gemaakt in dezelfde fabriek als de klassieke Monopoly. Wel is het zo dat voor de Amerikaanse eigenaars van Monopoly (de firma Hasbro, red.) niet alles door de beugel kon. “Een hond met een open rug, dat beschouwen ze als dierenmishandeling, en op de mijter van Sinterklaas mag geen kruis staan, dat is te religieus. Wij hebben ons concept een beetje aangepast, maar toch werd deze Urbanusversie een 16+-spel. In Vlaanderen lachen wij met alles, maar in Amerika is dit blijkbaar niet het geval”, zegt Urbanus.

Als alles volgens plan verloopt, zal de nieuwe speldoos vanaf november in de winkels van Carrefour en bepaalde stripwinkels liggen. Bestellen kan binnenkort online al via de website van Comedyshows, en kost 50 euro. “De Paus gaat stikjaloers zijn dat ik de eerste levende artiest ben met mijn eigen Monopoly-speldoos”, besluit Urbanus met een grijnslach.

Zo zal het spel er uitzien.
Marc Colpaert Zo zal het spel er uitzien.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.