Urbanus vindt ‘zijne paspoort' niet en de rest verloopt ook al niet zo vlot: “Ik wilde stemmen voor Nelson Mandela, maar ik vond zijn naam niet direct”

Urbanus voor het stembureau, op zoek naar zijn identiteitskaart.
Marc Colpaert Urbanus voor het stembureau, op zoek naar zijn identiteitskaart.
Toen komiek  Urbanus vanochtend aan het stembureau arriveerde, moest hij in zijn portefeuille eens goed zoeken. “Waar zit ‘mijne paspoort’ hier ergens, ik kan hem niet vinden”, klonk het. Want ook al ben je ereburger van Galmaarden en word je straks 70, ook dan moet je immers gaan stemmen in Tollembeek.

De verkiezingen vind ik altijd iets heel mooi. Iedereen brengt een klein bolletje mee en de overheid maakt daar één grote snoep van en iedere inwoner mag er één keer aan likken en de rest houden ze voor zichzelf

Urbanus

Gelukkig was de ‘paspoort’ niet lang zoek. Na tien minuten kwam Urbanus weer buiten. “Nee, ik was nog niet verloren gelopen, ik wilde stemmen voor Nelson Mandela maar ik vond zijn naam niet direct”, grapte hij. En toen werd onze komiek plots heel erg poëtisch. “De verkiezingen vind ik altijd iets heel mooi. Iedereen brengt een klein bolletje mee en de overheid maakt daar één grote snoep van en iedere inwoner mag er één keer aan likken en de rest houden ze voor zichzelf.” Verder gaf Urbanus ons nog een waarschuwing mee. “Ik ben gisteren in Evergem gaan optreden voor een volle zaal. Hopelijk heb ik de ‘salmonellabacterie’ niet meegebracht naar Tollembeek.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Pittevils

  Vind hem toch nog steeds veel grappiger als de gemiddelde Belg, die liever constant afgeeft op andere mensen!

 • David Derycke

  Toffe gast !

 • Johan Dingemanse

  Er is een tijd geweest dat die man grappig was, nu is hij gewoon belachelijk.

 • Paul Sempels

  mooi zo dat er een grapje bij kan!! Alhoewel velen zullen dit weer ongapst vinden???

 • willy elsacker

  Zonder paspoort zal wel gaan voor hem !ze kennen hem goed bij NVA!hij moet enkel zijn partijkaart laten zien!