Twee cheques voor zieke Luca (10)

Als dank kregen brandweermannen Bruno Cornelis (links) en Sven De Henau van Luca een fotokader en een ingekaderde tekening. 
Marc Colpaert Als dank kregen brandweermannen Bruno Cornelis (links) en Sven De Henau van Luca een fotokader en een ingekaderde tekening. 

De zieke Luca Fasano (10) kreeg van de brandweerpost van Tollembeek een cheque van 26.000 euro die hij moet delen met Prof. Dr. Isabelle Meyts van UZ Leuven, voor onderzoek naar PID (Primaire immuundeficiëntie). Luca is de zoon van brandweercollega Toni Fasano en heeft een zeldzame immuniteitsziekte (PID), waardoor hij geen afweersysteem heeft. Het bestuur van 'Mensen helpen Mensen Pajot' uit Oetingen overhandigde ook een cheque van 10.000 euro.


Toen Toni aan zijn collega's meer vertelde over de ziekte van zijn zoon, werden dadelijk plannen gesmeed om 'een klein benefietje' te organiseren. Vorige maand kwamen ongeveer 1.600 mensen naar het benefiet eetfestijn in de kazerne van Tollembeek. De benefiet bracht 26.000 euro op. "Wij zijn dan ook zeer fier dat we dit gerealiseerd hebben", zegt postverantwoordelijke Bruno Cornelis.


Ook de vereniging 'Mensen helpen Mensen Pajot' uit Oetingen gaf een cheque aan Luca. "Wij weten dat deze mensen heel wat kosten hebben voor allerhande medicatie waarvoor geen tussenkomst voorzien is van het ziekenfonds", zei Philip Neerinckx. (MCT)

Foto links: De familie van Luca kreeg twee cheques.
Marc Colpaert Foto links: De familie van Luca kreeg twee cheques.