Toyota Hilux van schepen Kurt Penninck (CD&V) gestolen: dieven slaan slag op klaarlichte dag

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een van de daders zich naar de Hilux begeeft, terwijl een kompaan op de uitkijk blijft staan.
RV Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een van de daders zich naar de Hilux begeeft, terwijl een kompaan op de uitkijk blijft staan.
Twee autodieven zijn dinsdagnamiddag aan de haal gegaan met de Toyota Hilux van schepen Kurt Penninck (CD&V). De wagen stond geparkeerd op het erf van zijn boerderij. “Ze kropen zelfs onder de sensor aan de poort die een bel laat rinkelen”, zegt hij.

De diefstal gebeurde rond 16.20 uur in de Hollestraat bij de schepen voor onder meer Senioren, Sport, Landbouw, Integratie en Gelijke Kansen. “Mijn wagen stond op ‘’t hof’ voor de voordeur geparkeerd”, vertelt Kurt. “Je ziet dat twee mannen aan de poort komen. Daar hangt een sensor en als je die passeert luidt er een schoolbel, maar daar kropen ze onderdoor. Eerst kijken ze of de sleutels in het contact zitten. Ze keren terug naar de straat. Nadien blijft er een dader op uitkijk staan, terwijl de andere de wagen meeneemt. Ze reden weg in de richting van Galmaarden. Alles nam zo’n vijf minuten tijd in beslag. Wij waren op dat moment achteraan bezig met de koeien.”

De antracietgrijze Hilux heeft de nummerplaat 1-GNR-968. “Maar het valt te betwijfelen of die nummerplaat nog op het voertuig zit”, gaat Penninck verder. “De wagen is wel sowieso te herkennen aan een stevige bluts die zich in de achterste bumper bevindt.” Wie de wagen opmerkt of meer informatie heeft over deze feiten kan contact opnemen met de politie via het noodnummer 101 of via de lokale politiezone Pajottenland via 054/31.35.01.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een van de daders zich naar de Hilux begeeft, terwijl een kompaan op de uitkijk blijft staan.
RV Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een van de daders zich naar de Hilux begeeft, terwijl een kompaan op de uitkijk blijft staan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.