The Crowd geeft 900ste optreden

The Crowd tijdens een van hun optredens.
Foto Colpaert The Crowd tijdens een van hun optredens.
De muziekgroep The Crowd zal tijdens de Vijfhoekfeesten in Tollembeek op 14 augustus zijn 900ste optreden geven. De band, die al bijna dertig jaar bestaat, is nog niet van plan om te stoppen.

The Crowd is dé Belgische Rock Tribute Coverband bij uitstek. De band werd opgericht in 1987 door Chris Somers. The Crowd heette in 1987 aanvankelijk 'Lonely in the Crowd', een naam die later werd ingekort. De groep onderging doorheen de jaren een paar personeelswissels maar de oorspronkelijke 'spirit' is steeds dezelfde gebleven. Gitarist Geert Vanvaerenbergh, die er bij was van in het begin, verdween enkele jaren van het toneel, maar keerde in 2013 bij de groep terug.

Tuin van Urbanus

"Het optreden in Tollembeek op 14 augustus, samen met Urbanus en The Scabs, zal het 900ste zijn. De vonken zullen tot in de tuin van Urbanus te zien zijn", zegt Vanvaerenbergh.


The Crowd brengt meer dan twee uur stomende covers op originele wijze: pompende ambiance gaande van classic-rock uit de seventies tot Stu-Bruplaatjes van vorige week. "En voor ons 900ste optreden gaan we er nog een schepje bovenop doen", verzekert Vanvaerenbergh. Naast Vanvaerenbergh bestaat de huidige line-up uit Claude Delatter, Katrien De Tant, Jacques Audenaert, Steven D'Hondt, Sven Godijn en Chris Somers. Meer info op www.thecrowd.be (MCT)