Schooltje even ontruimd nadat aannemer gasleiding raakt

Met een kleine graafkraan werd een gasleiding geraakt.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West Met een kleine graafkraan werd een gasleiding geraakt.
De leerlingen van Centrumschool De Knipoog werden dinsdagochtend voor aanvang van de lessen even ontruimd na een gaslek. De situatie was snel onder controle.

Een aannemer was graafwerken aan het uitvoeren ter hoogte van de school in de Hernestraat toen een gasleiding rond 8.20 uur werd geraakt. Daar worden werken uitgevoerd aan het voormalig gemeentehuis, dat omgevormd wordt tot een verblijf voor Zonnelied. De arbeiders verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten.

Ploegen van de post Tollembeek van de brandweerzone Vlaams-Brabant West en de lokale politiezone Pajottenland snelden samen met de gasmaatschappij ter plaatse. De leerlingen die zich op de speelplaats van de school bevonden werden voor alle zekerheid geëvacueerd en ondergebracht in de nieuwbouw van de school, terwijl het lek gedicht werd. Daarbij werd de Hernestraat in het centrum van de deelgemeente ook even volledig afgesloten. De situatie was snel onder controle waardoor de leerlingen snel opnieuw naar hun eigen klaslokalen konden gaan.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West De hulpdiensten kwamen ter plaatse.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.