Samen breien voor het goede doel in Zonnelied

De dames komen gezellig samen om te breien.
Marc Colpaert De dames komen gezellig samen om te breien.
In een lokaal van Zonnelied in Tollembeek komen elke week een tiental vrouwen samen om te breien en wat bij te kletsen. Niets bijzonders, ware het niet dat de dames de vruchten van hun noeste arbeid verkopen ten voordele van de Warmste Week.

Het begon allemaal enkele jaren geleden toen de KVLV Vollezele met enkele dames van start ging om samen te breien. “Ik heb toen vastgesteld dat er heel wat dames blij waren met dit wekelijkse ‘breimoment’ en dus zijn we nadien als groep verder gegaan, los van de KVLV, en gingen we elke week een avondje breien in café Frish in het centrum van Vollezele. Maar deze plaats was soms — vooral tijdens voetbalmatchen op tv — te luidruchtig voor de dames, dus trokken ze naar de vzw Zonnelied in Tollembeek. Daar is er een plaats vrij waar ze in alle rust kunnen breien. “Wij zijn nu al bezig met het breien van beestjes en  sleutelhangers, die we later zullen verkopen. De opbrengst zullen we tijdens de Warmste Week schenken aan Zonnelied in Tollembeek”, vertelt Sonia Wellecommen. Als er nog dames zijn die mee willen breien, zijn ze elke dinsdag welkom vanaf 20 uur in het lokaal van Zonnelied, in de Hernestraat in Tollembeek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.