Poes verliest mogelijk poot door vossenklem

De kat kreeg de eerste zorgen toegediend bij de dierenarts.
Dierenasiel Ninove De kat kreeg de eerste zorgen toegediend bij de dierenarts.
Een huiskat is zaterdag gewond geraakt nadat het beestje in een vossenklem belandde. Het dier liep zware verwondingen op aan een van haar pootjes. Momenteel wordt er alles aangedaan om de poot te redden.

Het Dierenasiel Ninove kreeg zaterdagnamiddag rond 16.30 uur een oproep van iemand die het beest opmerkte in de Rodestraat. “Een bevrijd, probeerde de kat weg te lopen. Gelukkig konden we haar vangen met een net en een laken”, luidt het in het bericht dat het Dierenasiel op Facebook plaatste. “Vervolgens hebben we haar overgebracht naar de dierenarts.”

Open breuk

Het zou om een tamme kat gaan. “Ze liep onder meer een open breuk op aan haar middenvoetsbeentje”, gaat het verder. “Ook zijn er heel wat pezen beschadigd. We doen alles wat we kunnen, maar voorlopig is het onduidelijk of ze haar pootje zal kunnen houden.”

Het Dierenasiel roept alle mensen uit de omgeving op om voorzichtig te zijn voor dit soort vallen. Verder zijn ze ook op zoek naar de eigenaar van de kat. Die kan contact opnemen met het asiel via 054/32.16.79. De lokale politiezone Pajottenland laat weten dat er geen tussenkomst is geweest van hun kant. “Wel werd er zaterdagnamiddag iemand doorverwezen naar het Agentschap voor Natuur en Bos, wat misschien over dit incident ging”, luidt het. 

De mensen die de kat vonden, maakten dit filmpje. Opgelet, niet voor gevoelige kijkers!
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.