Pauwelbende knapt samen met familie Couck oude schuur op

Pauwel Jonas met Ludwin en zijn bendeleden voor de schuur.
Marc Colpaert Pauwel Jonas met Ludwin en zijn bendeleden voor de schuur.
Pauwel Jonas De Borre en zijn bendeleden hebben samen met de familie Couck de oude schuur opgeknapt van de Pauwelhoeve. Zo kunnen alle activiteiten in dit nieuwe lokaal plaatsvinden.

Sinds enige tijd sloot het laatste café in het gehucht Sint-Paulus in Galmaarden de deuren. Voor het rollen van de broodjes moesten de Pauwel en zijn bende elders een geschikte ruimte vinden. "Enkele maanden terug kregen wij van de familie Couck, eigenaar van de Pauwelhoeve, de vraag of we eventueel een handje wilden helpen om een deel van een oude schuur van de hoeve op te knappen", vertelt Jonas. "Dan kan die dienen als ruimte voor de feestelijkheden rond het pauwelgebeuren."


Ze namen de uitdaging aan en gingen samen met de familie Couck aan de slag. "Alleen de muren van de oude schuur stonden er nog en er lag een vloer in, maar verder was er niets aanwezig", zegt Ludwina Couck. Een vijftiental mannen was tijdens twee weekends aan het werk met het plaatsen van kasseien rond de schuur, het plaatsen van elektriciteit en water in de schuur. Daarnaast hielpen ze mee om twee extra poorten te plaatsen zodat een deel van de grote schuur omgetoverd werd tot een geschikte ruimte. "Ondertussen werd de schuur al gecontroleerd en goed bevonden", zegt een tevreden Ludwina.


Ondertussen werd het nieuwe lokaal al gebruikt voor het rollen van de broodjes. Tevens zal het lokaal ook open zijn tijdens het grote feest op zondag 25 januari, zodat de mensen niet de hele tijd in de kou moeten blijven staan. Naar de toekomst toe bestaat zelfs de kans dat deze locatie nog voor andere doeleinden kan gebruikt worden.


(MCT)

Marc Colpaert