Patrick Decat lijsttrekker voor CD&V

Eerste schepen Patrick Decat wordt CD&V-lijsttrekker bij de verkiezingen in oktober.
Marc Colpaert Eerste schepen Patrick Decat wordt CD&V-lijsttrekker bij de verkiezingen in oktober.
Huidig eerste schepen Patrick Decat (54) gaat als lijsttrekker voor de CD&V naar de verkiezingen in oktober van dit jaar.

Heel wat vaste waarden verdwijnen en staan niet meer op de lijst. Eerste schepen Patrick Decat doet dus een gooi naar de burgemeestersjerp.


"Wij hebben gekozen voor verjonging op onze lijst en zijn ondertussen van start gegaan met een plan op te maken voor de verkiezingen van oktober. Om dit goed te doen gaan we eerst en vooral luisteren naar de noden van onze mensen", legt schepen Decat uit. Drie mensen uit het schepencollege doen niet meer mee: schepen Armand Biesemans (CD&V), schepen Claudine Carels (CD&V) en OCMW-voorzitter Marc Deteye (CD&V). Stoppen ook: Sara De Pelsemaeker, Maria De Beuf, Lutgarde De Borre en Hubert De Spiegeleer. Huidig burgemeester Pierre Deneyer wordt lijstduwer.


Momenteel zijn de eerste drie plaatsen op de lijst al bekend: schepen Patrick Decat, fractieleidster Marleen Merckaert en schepen Ludo Persoons. Nieuwkomers zijn Kim Bonduelle, Gunther De Smedt, Bart Marcoux, Michael Souffriau, Katty Vandekerckhove en Diane Mertens.