Nu zelfs een milieubox achtergelaten op het kerkhof

Zelfs een milieubox laten ze nu al achter op het kerkhof.
Marc Colpaert Zelfs een milieubox laten ze nu al achter op het kerkhof.
Op het kerkhof van Vollezele staat sinds enkele dagen een milieubox naast de gemeentelijke afvalcontainers. Ook in de afvalcontainers, die alleen mogen gebruikt worden voor verwelkte bloemen, ligt er heel wat ander afval.

Al maanden worden in de afvalcontainers op het kerkhof van Vollezele huishoudelijk afval gegooid dat er niet in thuishoort. Sinds enkele dagen staat er naast de containers zelfs een groene milieubox. De milieubox is een groene plastic doos, die elk Vlaams gezin begin jaren 90 kreeg om zogenoemd klein gevaarlijk afval (kga), zoals batterijen, verf en andere chemische producten, bij de gemeente in te leveren. 

Aangezien het kerkhof van Vollezele nogal afgelegen ligt, is het voor sommige mensen blijkbaar de ideale plaats om daar hun rommel achter te laten. De gemeente gaat bekijken op welke manier ze het probleem gaat aanpakken. Het plaatsen van een verborgen camera zou tot een van de mogelijkheden kunnen behoren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.