Noodbrug over de Markrivier afgebroken

Rudy Thiebaut (N-VA) vond de brug te gevaarlijk.
Marc Colpaert Rudy Thiebaut (N-VA) vond de brug te gevaarlijk.
De gemeente Galmaarden heeft een oude noodbrug over de Markrivier laten verwijderen. Het was gemeenteraadslid Rudy Thiebaut (N-VA) die vroeg om de brug veiliger te maken of te laten verdwijnen. De gemeente Galmaarden koos voor het laatste.

Een soort noodbrug over de Markrivier in Tollembeek was voor gemeenteraadslid Rudy Thiebaut (N-VA) een brug te ver. De noodbrug ligt al vele jaren ter hoogte van het sportcomplex van Tollembeek over de Markrivier, die op deze plaats ongeveer een zestal meters breed is. Deze zogenaamde brug is niets anders dan 7 of 8 oude, betonnen elektriciteitspalen, die naast mekaar en over de rivier werden geplaatst. De brug werd er geplaatst zodat de spelers van de voetbalploeg van Tollembeek via deze brug de ballen, die over de Markrivier getrapt werden, konden gaan ophalen. 

“Ofwel moet de gemeente ervoor zorgen dat de ‘brug’ veiliger wordt, ofwel moet die verdwijnen, maar deze toestand aanhouden is niet wenselijk, want de gemeente is verantwoordelijk als er hier morgen een kind in het water valt en verdrinkt”, zei Thiebaut vorige maand tijdens de gemeenteraad. “Wij hebben beslist om deze oude palen te laten wegnemen, zeker ook omdat sinds kort heel wat wandelaars langs het Markepad wandelen, naast de Markrivier en de geviseerde brug”, aldus burgemeester Patrick Decat (CD&V). Wie nu vanuit het sportcentrum nog over de Markrivier wilt, moet de oversteek maken via de Vollezelestraat, een tweehonderdtal meter verderop.

De elektriciteitspalen werden weggehaald.
Marc Colpaert De elektriciteitspalen werden weggehaald.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.