Nog even wachten op brug over Markrivier

De werken schieten goed op, maar het is nog even wachten tot er asfalt gegoten kan worden.
Foto Colpaert De werken schieten goed op, maar het is nog even wachten tot er asfalt gegoten kan worden.
Het gemeentebestuur maakte zich nog niet zo lang geleden sterk dat de brug over de Markrivier in 2015 hersteld zou zijn, maar dat bleek nu toch iets te optimistisch.

Eind deze maand zal het vier jaar geleden zijn dat de brug in de Modrielaan afgesloten werd voor doorgaand verkeer. Twintig jaar geleden werd er al beslist om geen zwaar verkeer meer over de brug te laten rijden. De eerste maanden van 2011 konden voetgangers en fietsers nog van de brug gebruikmaken, maar daarna werd de hele constructie ontmanteld.


En sindsdien moeten inwoners een grote omleiding volgen, na tal van problemen met de werken aan de brug. Het gemeentebestuur maakte zich enkele maanden geleden nog sterk dat de brug eind vorig jaar hersteld zou zijn, maar dat is nog altijd niet het geval. "Al schieten de werken wel goed op", zegt burgemeester Pierre Deneyer (CD&V). "We hopen dat de aannemer binnenkort het asfalt kan gieten, waarna er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk zal zijn." Al zal dat asfalt gieten ook afhangen van de weersomstandigheden. (MCT)