Nieuwe mountainbikeparcours geopend

Hilde Robeyns, Tom Dehaene en schepen Ludo Persoons met nog twee sportievelingen van De Kromme Gedong bij het nieuwe bord.
Foto MCT Hilde Robeyns, Tom Dehaene en schepen Ludo Persoons met nog twee sportievelingen van De Kromme Gedong bij het nieuwe bord.

In het sportcentrum van Galmaarden zijn Hilde Robeyns (Sport Vlaanderen),Tom Dehaene (gedebuteerde Vlaams-Brabant) en Ludo Persoons (schepen van sport) het vernieuwde mountainbikeparcours officieel komen openen. De gemeente Galmaarden heeft samen met de provincie werk gemaakt van een vernieuwd mountainbikeparcours in Galmaarden. Het parcours bestaat nu uit drie lussen, waar dit vroeger maar twee lussen waren. De rode lus bedraagt 31,5 km, de blauwe is 11 km lang en de groene tenslotte is goed 5,5 km. Hilde Robeyns vertelde dat 63% van de Vlamingen willen sporten, een mountainbikeparcours vond ze dan ook een goede investering, zeker omdat iedereen dit op zijn eigen tempo kan beleven. "Het is onze opdracht om meer mensen in beweging te krijgen", zegt Tom Dehaene. Nadien werd het nieuwe parcours geopend en mochten renners van De Kromme Gedong en van Gekko Bikers het vernieuwde parcours inrijden. Wie het parours zelf wil verkennen, kan dat via drie vertrekpunten: het sportcentrum van Galmaarden, van Tollembeek en het Oudstrijdersplein in Vollezele. Het parcours downloaden, kan via www.galmaarden.be. (MCT)