Nieuw vlonderpad in tuin van Baljuwhuis

Mensen van het Regionaal Landschap, Pro Natura en van de gemeente op het nieuwe vlonderpad.
Foto Marc Colpaert Mensen van het Regionaal Landschap, Pro Natura en van de gemeente op het nieuwe vlonderpad.
Achterin de mooie Baljuwtuin in Galmaarden werd een houten vlonderpad aangelegd over een lengte van 45 meter. Dit verhoogde pad op houten palen brengt bezoekers naar een onbekend stukje van de tuin.

In de toekomst zal het vlonderpad verder verlengd worden naar de Markrivier, die langs de tuin stroomt. Eerder werden in de Baljuwtuin al een bomendreef en houtkant aangeplant door de schoolkinderen van Galmaarden. "Dit vlonderpad is een mooie start om telkens gefaseerd te werken en zo de tuin van het Baljuwhuis op termijn om te vormen tot een mooi educatief plekje, waar mensen maar ook schoolkinderen kunnen van genieten", zei Leen Van de Weghe van het Regionaal Landschap. Aan het einde van het vlonderpad werd een groot vierkanten plateau gemaakt om van daaruit de mooie natuur te kunnen aanschouwen. Directeur Gunther Coppens was dadelijk onder de indruk van de schoonheid. "Deze plaats in de Markvallei is veruit een van de mooiste plekjes uit onze streek", zei hij. (MCT)