Michel was 50 jaar geleden Pauwel in Galmaarden

Michel toont trots zijn brevet van verdienste en zijn medaille
Marc Colpaert Michel toont trots zijn brevet van verdienste en zijn medaille
Michel Durieux kreeg in de Pauwelhoeve in Galmaarden een brevet van verdienste en een medaille van het gemeentebestuur, omdat hij in 1970 Pauwel was in Galmaarden.

Voor Michel Durieux was de 638ste Pauwelviering in Galmaarden een wel heel speciale editie. In 1970 werd hij namelijk uitgeroepen tot de Pauwel van dat jaar. Daarnaast werd Michel ook geboren in de Pauwelhoeve. 

“Het was die dag - eind januari 1970 - niet zo schitterend weer. Ik was trouwens de eerste Pauwel die symbolisch de sjerp van burgemeester voor een weekend mocht dragen, iets dat vandaag nog steeds wordt toegepast. In die tijd waren er nog niet zoveel verenigingen die meeliepen in de stoet naar de Pauwelhoeve. Er was de fanfare en onze groep en dat was het, maar het plezier was daarom niet minder”, lacht Michel. 

Hij vond het dan ook leuk dat de gemeente aan hem gedacht had, toen burgemeester Patrick Decat (CD&V) hem een brevet van verdienste en een medaille overhandigde voor zijn gouden jubileum als Pauwel. Enige tijd na de pauwelviering in 1970 trouwde Michel op de hoeve en ging nadien in Bever wonen. Daar was hij te vinden samen met zijn vrouw als uitbater van café Rozeken in het centrum van de gemeente. Sinds enkele jaren genieten ze samen van hun pensioen.