Markepad afwerken blijkt moeilijker dan gedacht

Minister Joke Schauvliege op het Markepad, tijdens een bezoek aan de Markvallei.
Foto Colpaert Minister Joke Schauvliege op het Markepad, tijdens een bezoek aan de Markvallei.
Het Markepad, dat het centrum van Galmaarden met Tollembeek en Herne verbindt, raakt maar niet afgewerkt. De milieuraad zal in de zomerperiode ter plaatse bekijken waar de problemen precies zitten.

De gemeente is al enkele jaren bezig met het uitbouwen van een mooi wandelpad langs de kronkelende Markrivier. Bedoeling was om een zachte verbinding met Herne te creëren, pal doorheen een van de mooiste stukjes natuur van het Pajottenland. Maar het pad ligt er nog altijd niet volledig, en daar werden tijdens de jongste milieuraad vragen over gesteld.

Landbouwers

Volgens eerste schepen Patrick Decat (CD&V) wordt er wel degelijk nog gewerkt, maar staan sommige landbouwers niet te springen om wandelaars over hun velden te laten stappen. Een landbouwer die zelf in de milieuraad zetelt, haalde aan dat een loslopende hond genoeg is om koeien en kalfjes de schrik van hun leven te bezorgen.


Om te weten te komen waar de problemen op het traject zich precies bevinden, hebben de leden van de milieuraad afgesproken dat er in de zomerperiode een plaatsbezoek volgt. Eens de pijnpunten duidelijk opgelijst zijn, kan er gericht naar oplossingen gezocht worden. (MCT)