Man hoort dat hij kankervrij is, en rijdt iets te enthousiast huiswaarts

Een man die na het horen van goed nieuws iets te enthousiast huiswaarts reed, mocht het komen uitleggen in de politierechtbank.
Goed nieuws kan je ook al voor de politierechter brengen. Dat heeft een 71-jarige man vandaag ondervonden in de Halse politierechtbank.
Mozkito Goed nieuws kan je ook al voor de politierechter brengen. Dat heeft een 71-jarige man vandaag ondervonden in de Halse politierechtbank.

Op 17 juli van vorig jaar kreeg J.H. schitterend nieuws. De man kreeg te horen dat hij genezen was van keelkanker, en repte zich vervolgens naar huis. Onderweg werd hij in Galmaarden geflitst toen hij 90 kilometer per uur reed in een zone 50.

"Hij wilde het goede nieuws natuurlijk zo snel mogelijk thuis vertellen", aldus de advocaat van de man in de politierechtbank. Maar politierechter Johan Van Laethem dacht er het zijne van. "Dat is nog altijd geen enkele reden voor zo'n doodrijsnelheid", oordeelde hij. De 71-jarige beklaagde ging dan ook huiswaarts met een boete van 800 euro, waarvan 480 euro met uitstel omdat hij een blanco strafregister had. Zijn rijbewijs is hij voor een periode van 21 dagen kwijt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.