Man belaagde ex en haar buren

Een 39-jarige man uit Anderlecht riskeert een celstraf van 24 maanden met uitstel voor het belagen van zijn ex en haar buren.

De man is al jaren met zijn ex verwikkeld in een juridische strijd om het omgangsrecht met hun zoontje. Omdat hij het jongetje nog amper zag, liepen de frustraties eind 2014 hoog op. Hij belde en sms'te zijn ex, die in Galmaarden woont, tientallen tot soms honderden keren per dag, waarbij hij ook zware bedreigingen uitte. Volgens het parket stopte dat pas in maart van vorig jaar, al beweert het slachtoffer dat ze ook vandaag nog belaagd wordt. Ook de buren, die soms op de jongen babysitten, kregen dreigberichten van de man.

Gekalmeerd

"Toch is hij volgens ons gekalmeerd", aldus het parket. "Dat willen we zo houden en daarom is een fikse stok achter de deur nodig." Daarom werd een straf met uitstel, inclusief contactverbod, gevraagd. De verdediging kan daarmee leven, maar wilde de feiten ook in hun context plaatsen. "Door zijn postuur (2,15 meter groot en 200 kilogram zwaar, red.) komt mijn cliënt bedreigend over, maar eigenlijk heeft hij een klein hartje", aldus de advocaat van de man. "Zijn ex heeft hem altijd zeer slecht behandeld en dat heeft zijn sporen nagelaten." Uitspraak op 11 september.


(WHW)