Man (31) overleeft frontale botsing niet

INHAALMANOEUVRE LOOPT TRAGISCH AF

De rijbaan ligt bezaaid met brokstukken. De hulpdiensten plaatsten een scherm om het slachtoffer aan het zicht te onttrekken.
Mozkito De rijbaan ligt bezaaid met brokstukken. De hulpdiensten plaatsten een scherm om het slachtoffer aan het zicht te onttrekken.
Een verkeersongeval op de Herhout in Galmaarden heeft gisteren het leven geëist van Jonathan van den Haute (31) uit Brakel. Hij was samen met een collega op weg naar het werk, toen hun bestelwagen frontaal botste met een vrachtwagen.

Dakdekker Jonathan en zijn collega, ook een man uit het Oost-Vlaamse Brakel, waren op de baan voor hun werkgever, een aannemer uit Herne. Toen ze op de Herhout in Galmaarden reden, ging het grondig mis. Bij het inhalen van een andere weggebruiker doemde voor hun Nissan plots een vrachtwagen op. Een frontale aanrijding kon niet meer vermeden worden en die zware klap werd Jonathan fataal. Hij zat gekneld in de verhakkelde bestelwagen, en was vermoedelijk op slag dood. De collega van Jonathan, die op de passagierszetel zat, raakte lichtgewond. Hij werd met een ziekenwagen van de Edingse brandweer overgebracht naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle.

De bestelwagen (l.) en de vrachtwagen (r.) bleven zwaar gehavend achter.
Mozkito De bestelwagen (l.) en de vrachtwagen (r.) bleven zwaar gehavend achter.

Trucker in shock

De chauffeur van de vrachtwagen, een man uit Chapelle-Lez-Herlaimont die voor de Zellikse firma Van Moer Distribution werkt, was op weg naar een Delhaize-filiaal in Galmaarden voor een levering. Hij bleef ongedeerd, maar verkeerde wel in shock. Hij werd door een ziekenwagen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West overgebracht naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen.


Het parket Halle-Vilvoorde stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van de fatale klap te onderzoeken. "De bestuurder van de bestelwagen heeft de situatie verkeerd ingeschat tijdens een inhaalmanoeuvre", zegt woordvoerder Gilles Blondeau op basis van de bevindingen van de expert. "De trucker kon een frontale botsing niet meer vermijden."


De rijweg op de Herhout bleef liefst zes uur lang volledig versperd in beide richtingen. Familie, de werkgever en collega's van Jonathan werden ter plaatse opgevangen door hulpverleners.

Mozkito