Lokaal weerstation heropent volgende week

Luc bij zijn nieuwe pluviometer.
Foto Colpaert Luc bij zijn nieuwe pluviometer.
Het herstel van weerman Luc Herremans (60), die een zware hartoperatie onderging, vordert sneller dan verwacht. Volgende week heropent hij dan ook zijn weerstation.

Luc heeft al meer dan vijf jaar zijn eigen weerstation in de Flieterkouter, dat hij 'Meteo Tollembeek' doopte. Wie het lokale weerbericht wil volgen, kan op zijn website www.meteotollembeek.be terecht. Al moest hij zijn activiteiten tijdelijk op een laag pitje zetten, door problemen met zijn hart. Luc moest een zware operatie ondergaan en vreesde dat hij zijn weerstation dit jaar niet meer zou kunnen heropenen. "Maar volgens mijn cardioloog is alles zo goed als hersteld", zegt Luc. "Tijd dus om het weerstation opnieuw te openen en groepen en scholen te ontvangen."


Luc heeft overigens de voorbije drie maanden niet stilgezeten. Zo kocht hij een nieuwe pluviometer, om de hoeveelheid neerslag nog beter te kunnen registreren. Voorts maakte hij ook een nieuwe powerpointpresentatie, die hij zal gebruiken wanneer groepen zijn weerstation bezoeken. (MCT)