Leen Servranckx gaat zich inzetten voor het PRO-project

Leen Servranckx  en Joris Verspecht gaan samenwerken
Marc Colpaert Leen Servranckx en Joris Verspecht gaan samenwerken
Leen Servranckx uit Tollembeek die vorig jaar op de lijst van Gemeente Belangen Galmaarden(GB.G) stond, maar geen postje in de gemeenteraad kon verzilveren, gaat zich als onafhankelijke inzetten voor het PRO-project. 

Pro is een koepel van lokale burgerbewegingen, die zich in een burgerlobby organiseren om ook op nationaal niveau het beleid naar de mensen te brengen. In Meise en Merchtem kende de partij een groot succes. Nu breidt Pro zich ook uit naar Lennik, Halle en nu ook Galmaarden. 

Het was Joris Verspecht uit Merchtem zelf die afzakte naar het Baljuwhuis om aan enkele leden van GB.G meer uitleg te komen geven over zijn burgerlobby. “Mijn missie en het doel van PRO is een aangename en leefbare samenleving met een nieuwe bestuurscultuur creëren zonder afstand tussen bestuur en burger”, aldus Verspecht. 

Luisteren naar burger

In Galmaarden haalde de GB.G na amper één jaar werking al bijna 10 procent van de stemmen. Door het voor kleine partijen nadelige kiessysteem, leverde dat echter voor GB.B slechts één zetel op voor Henk Goegebuer. Leen Servranckx staat helemaal achter deze nieuwe partij PRO. “Ik wil op een andere manier luisteren en analyseren wat de burger zegt. Ik wil mij niet laten insluiten bij links of rechts, maar wil zaken in evenwicht brengen. Daarnaast stap ik niet uit de partij GB.G, want dit is zeker combineerbaar met PRO. Ik hoop wel samen met de partij op Vlaams gebied iets te kunnen realiseren”, aldus Leen. 

Ook in Gooik was er belangstelling voor de partij PRO, zo kwam er een persoon van Forza Azura mee luisteren naar de uiteenzetting. De kans is groot dat ook vanuit Gooik straks mensen overstappen of gaan meewerken met PRO. De volgende dagen beslist PRO of ze gaan deelnemen aan de verkiezingen van 28 mei. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.