Langestraat is 'beste' locatie voor windmolens

De minst hinderlijke locatie voor windmolens in Galmaarden bevindt zich in de Langestraat, op de grens met Gooik. Dat blijkt uit een verslag van het schepencollege.

Oppositiepartij N-VA wilde van burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) meer informatie krijgen over de eventuele plaatsing van windmolens in de gemeente. Onze regio blijkt immers populair te zijn bij ontwikkelaars en gemeenteraadslid Jonas De Boeck vroeg dan ook wat de visie van het gemeentebestuur is. "Als schepencollege is het voor ons essentieel om alle mogelijke hernieuwbare energiebronnen te evalueren en te bestuderen", aldus burgemeester Deneyer.


Onlangs vroeg provinciaal gedeputeerde Tie Roefs nog het standpunt van Galmaarden inzake de haalbaarheid van windmolens in de gemeente. "Op basis van een aangeleverde kaart met daarop diverse potentiële locaties, oordeelt het schepencollege dat de minst hinderlijke locatie zich bevindt langs de Langestraat in Vollezele", klinkt het. "Een mogelijk toekomstig project wordt zo steeds een intergemeentelijke aangelegenheid. Uiteraard dienen alle belanghebbenden in dit verhaal betrokken te worden, en kan de inplanting van deze turbines enkel tot stand komen mits de correcte toepassing van de regels." (MCT)