Gemeente maakt werk van kunstgrasveld

De gemeente Galmaarden wil investeren in een voetbalveld in kunstgras. Intercommunale Haviland zal de opdracht krijgen om dit project uit te werken.

Al twee jaar voert de gemeente gesprekken met de lokale voetbalclub over de aanleg van een synthetisch veld op het sportplein van Galmaarden. Het huidige veld verkeert dan ook in erg slechte staat en maatregelen dringen zich op. Tijdens de gemeenteraad werd het voorstel op tafel gelegd: intercommunale Haviland zou gevraagd worden om een studie en een ontwerp op testellen. "We zijn ervan overtuigd dat dit het proces kan bespoedigen, zodat het nieuwe plein operationeel kan zijn in mei van volgend jaar", aldus schepen Ludo Persoons (CD&V).

Waarom Haviland?

Maar oppositiepartij N-VA had daar wel enkele vragen bij. "Wij zijn zeker niet tegen de komst van een nieuw veld", zegt Rudy Thiebaut. "Maar waarom kiezen we hier voor Haviland? Er zijn toch genoeg firma's die in deze sector actief zijn? Bovendien is er nog nergens sprake van een kostprijs. We moeten hier uitkijken dat we niet voor financiële verrassingen komen te staan."


CD&V stelde gerust en liet weten dat de prijs in een latere fase wel in de overeenkomst te vinden zal zijn. (MCT)