Gasbrander "te ongezond voor gemeentepersoneel"

Vandaag gebruikt het gemeentepersoneel nog steeds een gasbrander maar dat is te ongezond volgens schepen Armand Biesemans.
Foto MCT Vandaag gebruikt het gemeentepersoneel nog steeds een gasbrander maar dat is te ongezond volgens schepen Armand Biesemans.

De gemeente Galmaarden is van plan om een mechanische onkruidfrees aan te kopen met een prijskaartje van 30.000 euro. Die moet de huidige gasbrander vervangen die blijkbaar te ongezond is voor het gemeentepersoneel. Vandaag gebruiken de gemeentearbeiders die om het onkruid te vernietigen op de gemeentelijke begraafplaatsen. "Want als onze arbeiders zo een hele dag met hun hoofd boven een gasbrander hangen is dit volgens ons niet echt gezond", beweert schepen Armand Biesemans (CD&V). Gemeenteraadslid Rudy Thiebaut (N-VA) vroeg de schepen waarom ze niet investeerden in een toestel dat op basis van warm water het onkruid vernietigt en dat slechts 5.000 euro kost. "Wij hebben in 2005 dergelijk toestel uitgeprobeerd op onze kerkhoven en ik moet zeggen dat ze er nog nooit zo vuil bijgelegen hebben als dat jaar. Wij zijn écht niet over één nacht ijs gegaan, daarom kiezen we ook voor deze onkruidfrees", aldus schepen Biesemans. (MCT)