Eetfestijn om huur te kunnen betalen

TAFELTENNISCLUB ZIET VERGOEDING VOOR LOKAAL STIJGEN VAN 250 NAAR 4.500 EURO

Philippe Custers (rechts) met enkele spelers in de TRB-zaal.
Foto Marc Colpaert Philippe Custers (rechts) met enkele spelers in de TRB-zaal.
Tafeltennisclub (TTC) Galmaarden hoopt dit weekend met een eetfestijn geld op te halen om de gebruiksvergoeding voor hun lokaal, de TRB-zaal, te kunnen betalen. De gemeente verhoogde vorig jaar de vergoeding van 250 naar 4.500 euro. De club kon al een eerste schijf van 2.250 euro overschrijven.

CD&V keurde eind 2014 op de gemeenteraad de nieuwe - en gevoelig hogere - gebruiksvergoeding goed voor de gemeentelijke TRB-zaal. N-VA onthield zich. Dit had tot gevolg dat de tafeltennisclub Galmaarden, die in de TRB-zaal hun vast lokaal hebben, plots 4.500 in plaats van 250 euro moest betalen. Rudy Thiebaut (N-VA) was niet te spreken over de verhoging en vroeg om een overgangsperiode te voorzien, maar daar ging de gemeente niet op in. TTC Galmaarden moest dus begin dit jaar voor de eerste keer de volle pot van 4.500 euro, of 1.800 procent meer betalen dan een jaar voordien.

Sponsors

"Wij hebben een jaar kunnen nadenken over hoe we dit gaan aanpakken, want gemakkelijk gaat het niet worden", zegt voorzitter Philippe Custers. "Voor het eerste jaar waren we niet echt bang, maar elk jaar een dergelijke som op tafel leggen, dat is bijna niet mogelijk. Gelukkig hebben wij nu enkele sponsors gevonden die ons beloofd hebben om over de brug te komen. Dat is natuurlijk echter tijdelijk, dus wat als ze afhaken? Wij hebben vandaag meer dan 70 leden, waaronder veel jongeren. Zij komen bij ons pingpong spelen, waar moeten zij naartoe als wij stoppen?", vraagt hij zich af.


Schepen Ludo Persoons(CD&V) vertelde bij de bekendmaking van de zware verhoging dat TTC Galmaarden al jaren profiteert van een gunsttarief van 250 euro. "Wij hebben berekend dat we per jaar 12.000 euro kosten hebben en die moeten voor een deel gerecupereerd worden", aldus de schepen. Voor de tafeltennisclub blijft het toch een harde noot om te kraken. Van de gemeente kregen ze nu het akkoord om de som in twee termijnen te betalen. Ondertussen werd het lidgeld verhoogd van 40 naar 60 euro voor de jeugdspelers en van 70 naar 90 euro voor de volwassenen. Daarnaast zal de club alleen nog gerichte aankopen doen en de minder noodzakelijke aankopen uitstellen. Dit weekend organiseren ze een eetfestijn in zaal Willem Tell in Tollembeek om hiermee de nodige financiële middelen binnen te halen. "Wij hopen echt dat veel mensen ons komen steunen en iets komen eten (er staat onder meer ossetong op het menu), want anders bestaat de kans dat we binnen enkele jaren de boeken definitief moeten sluiten", besluit Custers.