Eerste spadesteek voor nieuw kunstgrasveld

Schepen Ludo Persoons, hier met spade in de hand. Hij wordt vergezeld door leden van het gemeentebestuur en FC Galmaarden.
Foto Colpaert Schepen Ludo Persoons, hier met spade in de hand. Hij wordt vergezeld door leden van het gemeentebestuur en FC Galmaarden.
Ter hoogte van het sportcentrum heeft schepen Ludo Persoons (CD&V) de spade gisteren een eerste keer in de grond gestoken voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Dat zal hoofdzakelijk door voetbalclub FC Galmaarden gebruikt worden.

Het gemeentebestuur besloot midden vorig jaar om te investeren in de aanleg van een kunstgrasveld op de sportsite. Op basis van de vraagprijs en onder begeleiding van intercommunale Haviland werd de firma Lesuco nv geselecteerd voor deze opdracht. "Dat kunstgrasveld komt er nu na rijp overleg", zegt schepen Ludo Persoons. "De werken zijn nu gestart en volgens de initiële planning zou het terrein op 29 juni klaar moeten zijn. Tenzij de weergoden daar anders over beslissen, natuurlijk."

Veld voor iedereen

Persoons benadrukt ook dat het nieuwe terrein door iedereen gebruikt mag worden - en dus niet alleen door FC Galmaarden. Door de werken moeten er wel enkele parkeerplaatsen sneuvelen en is de Finse piste aan het sportcentrum tijdelijk deels buiten gebruik. Er zal wel naar gestreefd worden om de hinder aan het sportcomplex tot een minimum te beperken. Zo zal de parking grotendeels toegankelijk blijven. Enkel de linkerzijde van de achterste parking wordt gebruikt als werfzone. Ook de lokalen en de overige sportinfrastructuur blijven bereikbaar. Het prijskaartje van het kunstgrasveld wordt geraamd op 508.000 euro. (MCT)