Dominique al 40 jaar een vaste waarde tijdens de 20 km door Brussel

Dominique met de affiche waarop zijn foto staat
Marc Colpaert Dominique met de affiche waarop zijn foto staat

Dominique Foubert(71) uit Tollembeek neemt op zondag 19 mei al voor de 40ste keer deel aan de 20 km door Brussel. Hij is één van de 48 lopers uit het hele land die er elke editie al bij waren. Dominique denkt nog lang niet om te stoppen en hoopt er volgend jaar opnieuw te staan.

Dominique was dadelijk verkocht toen hij 40 jaar geleden het nieuws hoorde dat er een loopwedstrijd ging plaatsvinden in Brussel. “Ik vond het toen en vandaag nog steeds een mooie uitdaging om iets aan mijn conditie te doen. Want het is niet mogelijk om twintig kilometers door onze mooie hoofdstad te lopen en daar niet voor te trainen, dat houd je geen 40 jaar vol”, verzekerde Dominique ons. Als dank dat hij er al ieder jaar bij was staat hij samen met nog 47 andere lopers - allemaal mannen - met hun foto op de affiche voor de loopwedstrijd. “Ja, het is mij ook al opgevallen dat er geen enkele vrouw tussen staat, maar weet je, 40 jaar terug liepen er nog niet veel vrouwen mee in deze loopwedstrijd, gelukkig zijn het er de laatste jaren heel wat meer geworden.”

Dominique loopt de 20 Km door Brussel al enkele jaren voor het goede doel, namelijk de ploeg van ATD Vierde Wereld. Dat is een internationale beweging, die in 1957 werd opgericht door Joseph Wresinski om grote armoede uit de wereld te bannen. Ze beschouwt armoede en uitsluiting als een schending van de mensenrechten. De beweging ATD Vierde Wereld neemt op zondag 19 mei al voor de vijftiende keer deel. Voor Dominique is deelnemen aan deze wedstrijd veel belangrijker dan winnen. “Mijn beste tijd ooit over de 20 km was 1 uur en 40 minuten, maar dit jaar zal het wel een beetje langer duren, maar dat kan geen probleem zijn”, besluit Dominique.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.