De Knipoog schaart zich achter Rode Neuzen Dag en gooit ‘Pestbuddy’s’ in de strijd

Meester Glenn en de juffen Wendy, Marijke en Sara samen met enkele leerlingen bij de brievenbus.
Marc Colpaert Meester Glenn en de juffen Wendy, Marijke en Sara samen met enkele leerlingen bij de brievenbus.
Enkele scholen uit Tollembeek en Galmaarden hebben zich ingeschreven voor de vierde Rode Neuzen Dag. Onder hen ook: De Knipoog uit Tollembeek. Zij zijn van plan om aan de hand van hun Pestbuddy-methodiek de actie van Rode Neuzen Dag op te zetten, maar concrete plannen hebben ze nog niet. 

In Galmaarden zijn vandaag drie scholen ingeschreven voor de actie Rode Neuzen Dag: het gaat daarbij onder meer om de Herhout in Tollembeek, die pas begin september definitief de knoop doorhakt of ze al dan niet meedoen. Ook de gemeenteschool van Galmaarden heeft momenteel nog geen concrete plannen. 

De Knipoog uit Tollembeek weet wél al een beetje welke richting ze uitgaan. Zij zetten sterk in op het welbevinden van de leerlingen. “Sinds kort werken wij met een preventieve aanpak rond pesten: de Pestbuddy-methodiek. Hierbij zijn alle leerlingen op school klasoverschrijdend opgedeeld in verschillende groepjes, met aan het hoofd van die groepjes kapiteins van het 6de leerjaar. Doorheen het schooljaar organiseren we regelmatig activiteiten, waarbij er een warme band wordt gesmeed binnen de verschillende groepjes, dit om pestgedrag te voorkomen. Leerlingen van lagere klassen kunnen met kleine probleempjes terecht bij de kapiteins van hun groepje, die hen graag te hulp schieten. De kapiteins brengen dan ook de leerkrachten hiervan op de hoogte. Op die manier kan een mogelijk pestprobleem aan de kaart worden gesteld. Leerlingen kunnen ook zelf een briefje achterlaten in de daarvoor speciaal geplaatste brievenbus op de speelplaats. Wij zijn van plan om rond deze Pestbuddy-methodiek ook de actie van Rode Neuzen Dag op te zetten, maar concrete plannen hebben we nog niet”, vertelde meester Glenn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.