Daniël Fonteyne wil zwaar vervoer niet overal toelaten

Daniël Fonteyne (VB) wilt geen zwaar verkeer in  kleine straatjes
Marc Colpaert Daniël Fonteyne (VB) wilt geen zwaar verkeer in kleine straatjes

Gemeenteraadslid Daniël Fonteyne (VB) vroeg tijdens de gemeenteraad dat de gemeente Galmaarden werk wilde maken om het zwaar verkeer uit een aantal straten op hun grondgebied te weren. Vooral een uitbreiding van de tonnagebeperking rond scholen en smalle straten is volgens hem een goede zaak. Daarom vroeg hij dat de gemeente Galmaarden daar werk van zou maken. “Vooral tal van smalle straten die uitgeven op een steenweg worden nu veelvuldig gebruikt door grote vrachtwagens en dit is gevaarlijk en zou moeten stoppen. Ook horen vrachtwagens niet thuis in de buurt van scholen, al moet men in Vollezele wel een uitzondering toestaan want de Ninoofsesteenweg loopt pal naast de school”, verklaarde Fonteyne. De CD&V meerderheid was wel te vinden voor het idee, maar wilde zijn vraag niet goedkeuren. “Wij vinden het ook niet kunnen dat vrachtwagens overal zo maar rondrijden op kleine wegen, maar het voorstel van gemeenteraadslid Fonteyne is niet gedetailleerd genoeg om dit nu al te aanvaarden. Desalniettemin gaan we zijn vraag wel laten onderzoeken, hoe en waar we eventueel nog meer tonnagebeperkingen kunnen instellen in onze gemeente”, aldus burgemeester Patrick Decat (CD&V). De burgemeester beloofde om later dit jaar op dit punt terug te komen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anouk Vuerngs

    Als de gemeente het verharden van parkeerstroken ( Stationstraat)voor deze wegreuzen achterwege zou laten, dan zouden ze hier misschien ook wat minder aanwezig zijn! Ze zorgen voor lawaaihinder (rond 3u 4u 's nachts laten ze hun motor 10 minuten warm lopen), luchtvervuiling, ... Hiervoor kwam ik niet op het platte land wonen! Schandalig!