Daniel Fonteyne in de wolken met 4.688 stemmen achter zijn naam

Daniel Fonteyne(links) met Dries van Langenhove en Klaas Slootmans aan het standbeeld van Urbanus
Marc Colpaert Daniel Fonteyne(links) met Dries van Langenhove en Klaas Slootmans aan het standbeeld van Urbanus
Daniel Fonteyne uit Tollembeek was in de wolken met het schitterende resultaat van zijn partij Vlaams Belang en de 4.688 voorkeurstemmen achter zijn naam. 

Sinds begin dit jaar zetelt Fonteyne als enige verkozene voor Vlaams Belang in de gemeenteraad van Galmaarden. “Het was al duidelijk bij de verkiezingen van vorig jaar dat onze partij met een opmars bezig was. Toen ik zondag de uitslagen zag binnenstromen, moest ik toch wel even slikken. Ik ben vandaag dan ook zeer blij”, aldus Daniel. 

Hij hoopt nu dat zijn partij de volgende weken of maanden erin slaagt om mee te regeren. “Als je ziet dat in Vlaanderen bijna één op de vijf mensen op onze partij hebben gestemd, dan is het volgens ons niet meer mogelijk om dit te negeren. Ik denk zelfs dat de traditionele partijen schrik hebben om ons mee te laten regeren, stel dat wij het eens goed doen, dan hebben ze daarna nog een groter probleem.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.