Dan toch opnieuw een Bancontact

Thierry bij de nieuwe Bancontact.
Foto Marc Colpaert Thierry bij de nieuwe Bancontact.
Er staat sinds vandaag opnieuw een Bancontact te blinken in de gemeente Tollembeek. Twee weken geleden verdween de laatste uit onze gemeente, maar gelukkig opende Thierry Deblander (51) zopas zijn Argenta-kantoor ter hoogte van de Vollezelestraat mét een automaat.

De enige overgebleven Bancontact in de Statiestraat werd op 1 maart afgesloten, nadat Axa beslist had om alle bankactiviteiten en de Bancontact er op te doeken. Gelukkig was Thierry Deblander uit Herne toen al van plan om een nieuw bankkantoor te openen in Tollembeek. "Begin 2015 startten we met het uittekenen van de plannen voor een nieuw Argenta-kantoor. Er werd eerst een bouwgrond aangekocht in de Vollezelestraat, pal naast de Markrivier. Vandaag - bijna drie jaar later - kunnen wij de zaak openen en staat er langs de buitenzijde een splinternieuwe Bancontact te blinken", glundert Thierry.


Hij had nooit kunnen vermoeden dat het Bancontact-toestel in de Statiestraat zou verdwijnen. "Ik vind dit heel erg voor de inwoners, want ik weet dat zoiets boven hun hoofden wordt beslist. Voor mij is dit natuurlijk een geschenk uit de hemel. Daarnaast ligt onze nieuwe zaak aan een heel drukke verkeersader tussen Tollembeek en Vollezele, waar vooral veel mensen die naar Brussel rijden langskomen. Daarom ook hebben wij in totaal acht parkeerplaatsen voorzien rond het bankkantoor", legt Thierry uit.


De volgende dagen wordt er nog een extra reclamezuil geplaatst langs de straatkant. Het nieuwe Bancontact-toestel is dag en nacht beschikbaar. (MCT)