Chiro dient aanvraag te laat in: streep door 6.000 euro subsidies

Chiro Albatros loopt 6.000 euro aan subsidies mis doordat de aanvraag te laat ingediend werd. Dirk Hauters (N-VA) wilde tijdens de gemeenteraad weten of er alsnog een tegemoetkoming mogelijk was, maar dat bleek niet het geval te zijn.

De aanvraag werd dit jaar vier dagen te laat ingediend door een vergetelheid van één van de leden. In principe krijgt de jeugdbeweging dan ook geen subsidies, maar Hauters vroeg de gemeenteraad of daar toch niet nog een mouw aan te passen viel. "De Chiro ligt mij zeer nauw aan het hart", aldus Hauters. "Ik ben zelf medeoprichter van de jeugdbeweging, die vandaag 350 leden telt, en ik weet dat deze weigering zware gevolgen kan hebben. Het is trouwens ook de enige jeugdbeweging in Galmaarden."

Te laat is te laat

Bevoegd schepen Claudine Carels (CD&V) liet echter verstaan dat de leden wisten dat de aanvraag op een bepaalde datum ingediend moest zijn. "We hebben hen daar ook nog eens aan herinnerd, maar toch is hun aanvraag te laat binnengekomen", reageerde ze. "We hebben een reglement en daar moet iedereen zich aan houden."


Bart Van Hecke, volwassen begeleider van de Chiro, erkende dat er een fout gemaakt werd. "Maar dit is zeer ongelukkig, zeker omdat we net 10.000 euro geïnvesteerd hebben in nieuwe tenten", zegt hij. "Ik hoorde dat die 6.000 euro nu naar jeugdinitiatieven zal gaan. Ik heb dan ook gevraagd of de Chiro op deze manier niet een deel van die som kan recupereren. Dat bleek helaas onmogelijk." (MCT)