Ambachtelijk ijsje likken bij het Crèmetonneke

Kristien met dochter Nina in hun Crèmetonneke. Mara en Sedri genieten van een ijscocktail.
Marc Colpaert Kristien met dochter Nina in hun Crèmetonneke. Mara en Sedri genieten van een ijscocktail.
Binnenkort te zien en te proeven op elk evenement in de regio: artisanaal ijs van het Crèmetonneke. In haar omgebouwde minicaravan verkoopt Kristien Snoeck (41) ook lekkernijen als ijscocktails, pannenkoeken en warme appeltaart.

Een vaste ijsronde heeft het Crèmetonneke niet. Maar vanaf 20 mei staat Kristien Snoeck voor haar woning in de buurt van frituur 'Boem Patat' op de Ninoofsesteenweg in Vollezele. "IJsliefhebbers kunnen op een vaste dag bij mij terecht om van mijn lekkere zelfgemaakte ijs te smullen", zegt ze.

Op vraag van klanten

Snoeck heeft op de Langestraat al een zaak waar ze voeder en benodigheden voor hobbydieren verkoopt. Op sommige dagen biedt ze haar klanten ook een gratis koffie aan. "Het waren vooral mijn klanten die me vroegen om er ook eens een lekker ijsje bij te serveren", lacht Kristien.


En zo begon ze met het maken van ambachtelijk ijs in tal van kleuren en smaken.

Woonwagen

Nu gaat ze nog een stap verder. Sinds deze week heeft ze haar kleine woonwagen laten ombouwen tot het 'Crèmetonneke', een ijskar. "Het is niet de bedoeling dat ik door de straten van het Pajottenland ga rijden met het Crèmetonneke, maar op feesten en evenementen schep ik heel graag ijsjes."


U kunt Kristien contacteren via: kristien.snoeck@skynet.be


(MCT)