Aannemer mag brug over Markrivier afwerken

De brug kreeg de voorbije dagen zelfs al stilaan vorm.
Foto Colpaert De brug kreeg de voorbije dagen zelfs al stilaan vorm.
Het schepencollege heeft beslist om dan toch te blijven samenwerken met de aannemer die een nieuwe brug over de Markrivier moet bouwen. Mogelijk zullen die werken nog dit jaar afgerond worden.

Pas vorige week maandag besliste het college om de samenwerking met de aannemer stop te zetten. Nauwelijks een halfuur later kwam die aannemer echter zelf naar het gemeentehuis, waar hij stalen toonde van de stenen die hij wil gebruiken voor de herstelling van de brug. "We hebben vervolgens een goed gesprek gehad en duidelijke afspraken gemaakt", zegt burgemeester Pierre Deneyer (CD&V). "De aannemer mocht de brug afwerken, op voorwaarde dat hij ons binnen de week een geloofwaardige planning kon voorleggen."


De samenwerking stopzetten, zou sowieso extra vertraging voor de bouw betekend hebben. Nadat de aannemer een planning voorlegde, werd deze week dan ook beslist om toch verder met hem in zee te gaan. Intussen krijgt de brug zelfs stilaan vorm. "Als de weersomstandigheden het toelaten, kan de brug nog dit jaar klaar zijn", aldus Deneyer. (MCT)