400 euro boete met uitstel na “spijtig ongeval dat niemand wilde”

Mozkito
Een jonge vrouw stond voor de Halse politierechtbank terecht na een ongeval van 19 mei vorig jaar in Galmaarden. Ze kwam uit een zijstraat gereden en diende voorrang te verlenen, maar het kwam toch tot een botsing. De rechter en de procureur hadden begrip voor de situatie.

De vrouw stond terecht voor onder meer onopzettelijke slagen en verwondingen en het negeren van het verkeersbord B1. Dat is de omgekeerde driehoek die aangeeft dat je voorrang moet verlenen. “Ik heb goed gekeken en maakte gebruik van de spiegel voor een rijrichting”, gaf de vrouw aan. “De andere kan had ik minder goed zicht, onder meer door geparkeerde wagens.” De rechter en de procureur hadden begrip voor de situatie: “Een spijtig ongeval zoals er elke dag wel gebeuren en eentje dat je zelf ook niet wilde”. De vrouw kreeg een boete van 400 euro opgelegd, maar wel volledig met uitstel. De gerechtskosten zal ze wel moeten betalen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.