"Eindelijk in rechte lijn naar onthaalmoeder"

HEROPENING MODRIEBRUG KOMT NA VIER JAAR GEEN DAG TE VROEG VOOR FAMILIE DELHOUX-BAUDUIN

Marc Colpaert
Een onthaalmoeder dicht bij huis wanneer je twee kleine kindjes hebt: heerlijk handig. Tenzij je onderweg de Modriebrug over moet, en die meer dan vier jaar gesloten wordt. "Maar nu zijn we eindelijk van die kilometerslange omleiding af", klinkt het tevreden bij de familie Delhoux-Bauduin.

Goed, de brug over de Markrivier moest hersteld worden, daar valt niets tegen in te brengen. Maar het is toch een meer dan behoorlijke calvarietocht geworden, eentje van vier jaar en vier maanden om precies te zijn. De oorzaak? Heel wat tegenslagen en een aannemer die de brug maar niet kon afwerken.


En eigenlijk gaan de problemen nog veel verder terug. In oktober 1993 werd op de gemeenteraad - toen nog met wijlen burgemeester Georges Cardoen - een aanvullend politiereglement goedgekeurd om een tonnagebeperking in de Modrielaan op te leggen. De brug vertoonde toen immers al 'tekenen van verval'.


Goed 23 jaar na de eerste klachten is de brug nu eindelijk hersteld, en daar zijn Dirk Delhoux en Nancy Bauduin maar wat blij mee. Toen hun zoontje Marvin geboren werd, vonden zij immers een onthaalmoeder die toevallig aan de andere kant van de Modriebrug woont. "De eerste maanden was er geen probleem", vertelt Dirk. "Toen reden we gewoon via de Modrielaan naar de onthaalmoeder. Maar plots mocht je de brug niet meer over, en moesten we een flink eind omrijden."

De brug over de Markrivier ziet er weer netjes uit, tot grote tevredenheid van Dirk en Nancy, hier met hun kinderen Marvin en Ella.
Marc Colpaert De brug over de Markrivier ziet er weer netjes uit, tot grote tevredenheid van Dirk en Nancy, hier met hun kinderen Marvin en Ella.

Meerdere kilometers

Dirk en Nancy dachten aanvankelijk dat de brug na enkele maanden wel weer geopend zou worden. Een jaartje later was Marvin ook oud genoeg om naar school te gaan, en was het tripje naar de onthaalmoeder niet langer nodig. Tot zusje Ella geboren werd. "We kozen voor dezelfde onthaalmoeder, maar stelden al snel vast dat de brug nog altijd niet hersteld was", aldus Nancy. "En dus was het opnieuw een rondje omleiding volgen." Een omleiding van meerdere kilometers, die het gezin vandaag met veel plezier naar het verleden verwijst. "We konden het bijna niet geloven", lacht het koppel. "Plots moesten we niet langer via het centrum van Galmaarden rijden, maar gewoon via de brug. En het is ook niet te laat, want Ella moet zeker nog een jaartje naar de onthaalmoeder!"

Dit artikel verscheen in 1993 in onze krant. Toen was al duidelijk dat de brug in slechte staat verkeerde.
Marc Colpaert Dit artikel verscheen in 1993 in onze krant. Toen was al duidelijk dat de brug in slechte staat verkeerde.


Video