Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Gaat de politie het vuurwerk achtervolgen? En hoe hoog zijn de boetes? Alles wat je moet weten over de coronacontroles met oudjaar

Het nieuwe jaar komt eraan, voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden. Voor de politie worden het nogmaals drukke dagen. Terwijl u een glaasje drinkt op het nieuwe jaar, zijn zij op de baan om de lockdownfeestjes en het vuurwerk aan te pakken. Wordt het een nachtje vuurwerk achtervolgen of worden die eerste minuten van 2021 een overtreding op de avondklok? Wij deden een rondvraag bij 21 politiekorpsen in Vlaanderen: alles wat je moet weten over de coronacontroles tijdens de jaarwisseling.

182 reacties

 • Pieter Martens

  3 weken geleden
  Voor ons geen probleem wij wonen aan de grens met Nederland waar elk jaar een vuurwerkshow is lekker gratis vanuit de zetel in de tuin.
 • pol van de velde

  3 weken geleden
  Hahaha, vuurwerk achtervolgen...hahaha hoe gaan ze dat doen, met een drone achter de raketjes vliegen?
 • François De Coster

  3 weken geleden
  "voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden" Laat mij niet lachen, precies als we van jaar veranderen dat alles voorbij is, neen mensen de tijd gaat gewoonweg voort en de miserie blijft gewoon duren.
 • van den eeden maria

  3 weken geleden
  Vaardig gewoon een geheel verbod op het gebruik van vuurwerk af. Voor niks nodig en ook de gemeentes en overheid zou zijn geld beter gebruiken dan het in dat gebonk te steken. Ik zie in mijn gemeente genoeg zaken die veel dringerder zijn dan geld verkwisten aan vuurwerk.
 • Maria Vissers Cools

  3 weken geleden
  Heel Vlaanderen controleren,terwijl in Brussel de vuurpijlen alle kanten uitvliegen. Ben benieuwd of er boete's worden uitgeschreven in Brussel
 1. ONZE OPINIE. Nog niet zo lang geleden stonden we schouder aan schouder, nu staan we tegenover elkaar
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Nog niet zo lang geleden stonden we schouder aan schouder, nu staan we tegenover elkaar

  Tientallen verklikkingen per dag krijgt de politie van Charleroi binnen. Sommige burgers sturen zelfs brieven van uitgeknipte krantenletters om te melden dat op 'het derde' toch een kapster aan de slag is om Juliette voor de feestdagen van die coronacoupe af te helpen. "Als we in 1940 op die manier zouden hebben verklikt, bleven er niet veel kapsters over", laat de politiewoordvoerder zich ontvallen tegenover de RTBF. Laat dat even bezinken: zelfs de politie trekt grote ogen bij zoveel verraad.
 2. LEKKER LOKAAL. Takeaway bij August: hip bij jeugd, maar gewaagd voor ouder publiek
  PREMIUM
  Lennik

  LEKKER LOKAAL. Takeaway bij August: hip bij jeugd, maar gewaagd voor ouder publiek

  Het pand waar August zich in bevindt werd gebouwd in 1745. In 1860 werd de wijnhandel Huis Vossen opgericht. Sinds 2017 werd een deel van het gebouw omgetoverd tot de huidige August Wijnbar. Het is meer dan een bar alleen, want je kan er zowel genieten van tapas en sharing plates als van een 3 tot 7-gangenmenu met aangepaste wijnen. Wij namen een kijkje en lieten ons meeslepen in de nieuwe trend van tapas en degustaties. Lees hier meer restaurantrecensies.
 1. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis