ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Gaat de politie het vuurwerk achtervolgen? En hoe hoog zijn de boetes? Alles wat je moet weten over de coronacontroles met oudjaar

Het nieuwe jaar komt eraan, voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden. Voor de politie worden het nogmaals drukke dagen. Terwijl u een glaasje drinkt op het nieuwe jaar, zijn zij op de baan om de lockdownfeestjes en het vuurwerk aan te pakken. Wordt het een nachtje vuurwerk achtervolgen of worden die eerste minuten van 2021 een overtreding op de avondklok? Wij deden een rondvraag bij 21 politiekorpsen in Vlaanderen: alles wat je moet weten over de coronacontroles tijdens de jaarwisseling.

182 reacties

 • Pieter Martens

  11 maanden geleden
  Voor ons geen probleem wij wonen aan de grens met Nederland waar elk jaar een vuurwerkshow is lekker gratis vanuit de zetel in de tuin.
 • Paul van de velde

  11 maanden geleden
  Hahaha, vuurwerk achtervolgen...hahaha hoe gaan ze dat doen, met een drone achter de raketjes vliegen?
 • Francois De Coster

  11 maanden geleden
  "voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden" Laat mij niet lachen, precies als we van jaar veranderen dat alles voorbij is, neen mensen de tijd gaat gewoonweg voort en de miserie blijft gewoon duren.
 • van den eeden maria

  11 maanden geleden
  Vaardig gewoon een geheel verbod op het gebruik van vuurwerk af. Voor niks nodig en ook de gemeentes en overheid zou zijn geld beter gebruiken dan het in dat gebonk te steken. Ik zie in mijn gemeente genoeg zaken die veel dringerder zijn dan geld verkwisten aan vuurwerk.
 • maarten vissers

  11 maanden geleden
  Heel Vlaanderen controleren,terwijl in Brussel de vuurpijlen alle kanten uitvliegen. Ben benieuwd of er boete's worden uitgeschreven in Brussel
 1. Politiezone RIHO pakt medailles op BK padel voor politiediensten
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Politiezo­ne RIHO pakt medailles op BK padel voor politie­dien­sten

  Eind vorige week werd het Belgisch kampioenschap padel voor politiediensten georganiseerd in Mechelen. Verschillende spelers van politiezone RIHO lieten van zich spreken en pakten medailles. Bij de dames 50-200 werden Larissa Neyrinck en Lies Vanhenden Belgisch kampioen na een spannende finale. Bij de heren 50-200 behaalden Pieter-Jan Louage en Thomas Vallaey zilver. In de gemengde reeks 500 kroonden Maarten Casteleyn en Elyne Boeykens (PZ Antwerpen) zich tot Belgisch kampioen. Ook korpschef Curd Neyrinck nam het racket ter hand. Samen met zijn dochter Larissa behaalde hij brons in de gemengde reeks 50-200. Maarten Casteleyn tekende trouwens voor de uitstekende organisatie.
 1. ONZE OPINIE. Nog niet zo lang geleden stonden we schouder aan schouder, nu staan we tegenover elkaar
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Nog niet zo lang geleden stonden we schouder aan schouder, nu staan we tegenover elkaar

  Tientallen verklikkingen per dag krijgt de politie van Charleroi binnen. Sommige burgers sturen zelfs brieven van uitgeknipte krantenletters om te melden dat op 'het derde' toch een kapster aan de slag is om Juliette voor de feestdagen van die coronacoupe af te helpen. "Als we in 1940 op die manier zouden hebben verklikt, bleven er niet veel kapsters over", laat de politiewoordvoerder zich ontvallen tegenover de RTBF. Laat dat even bezinken: zelfs de politie trekt grote ogen bij zoveel verraad.
 2. Woonzorgcentrum De Kouter krijgt boosterpik: “Nog geen enkele besmetting en de sfeer zit goed!”
  Oud-Heverlee

  Woonzorg­cen­trum De Kouter krijgt boosterpik: “Nog geen enkele besmetting en de sfeer zit goed!”

  In navolging van de bewoners hebben dinsdag bijna alle personeelsleden van woonzorgcentrum De Kouter in Oud-Heverlee hun boosterprik gekregen. De Kouter opende pas officieel de deuren in april en blijft ook tijdens deze vierde golf gespaard van corona. Meer zelfs: de sfeer zit er opvallend goed dankzij de personeelsleden die zich uit de naad werken voor de bewoners in het gloednieuwe woonzorgcentrum.