Fuifganger (17) in elkaar geslagen

MOEDER SLACHTOFFER RICHT ZICH IN BOODSCHAP OP FACEBOOK TOT DADER

Op het Ruienplein in Ruien is een jongen van zeventien zaterdag het slachtoffer geworden van blind geweld. "Ik stond te plassen toen ik plots een zware vuistslag in het gezicht kreeg. Vrienden hielpen me wegvluchten toen mijn belager een mes opdiepte", vertelt het slachtoffer zwaar onder de indruk. Op Facebook vraagt de verontwaardigde moeder zich af of de 'stoere' kerel ook de moed zal hebben om zich te verontschuldigen.

De feiten speelden zich af rond middernacht in de Kluisbergense deelgemeente Ruien. Ter gelegenheid van de kermis organiseerden het feestcomité van Ruien Feeste en het Chiro een jongerenfuif. T.G. (17) was even naar buiten gegaan voor een sanitaire stop, toen het incident zich voordeed.

Knipmes

"Ik stond er te plassen, toen een kerel plots vòòr mij kon staan. Of hij wilde weggaan, vroeg ik. Hij bleef me maar treiteren. 'Zeg mietje, ga toch een keer weg, straks plas ik nog in je schoenen', grapte ik nog. Maar de kerel werd almaar brutaler en gaf me plots een harde vuistslag recht in mijn gezicht", vertelt het slachtoffer.

Zijn belager greep dan naar een rugzak, waarin vermoedelijk een mes zat. "Ik was door die klap zo van de kaart, dat ik niet meer zag wat er gebeurde, maar hoorde wel het geluid van een knipmes dat open klikte", gaat hij verder

Vrienden van de Chiro, die gehoord hadden dat hier iets aan de hand was, zijn me op dat moment ter hulp gesprongen. We zijn samen van die dolgedraaide kerel weggevlucht", vertelt het slachtoffer nog. De jongen houdt aan de aanval verwondingen aan neus en lip over, en vooral een zwaar trauma.

Klacht

"We zullen een klacht indienen bij de politie", zegt zijn moeder, die het verhaal gisteren postte op het sociale netwerk Facebook, waar het tientallen keren werd gedeeld.

"Aan de jongeman die deze nacht mijn zoon recht in het gezicht sloeg op Ruien Feeste met bloedneus en open lip als gevolg: bedankt. Bedankt om een jongen van 17, die stond te plassen, doodsangsten te laten uitstaan door te dreigen hem dood te steken met een mes! Bedankt om me nu nooit meer een rustige nacht te gunnen als mijn twee tieners naar een fuif zullen gaan in de toekomst", ging de moeder verder.

"Je moet je heel groot en stoer gevoeld hebben. Ooit heb je misschien ook kinderen, al hoop ik van niet. Denk dan maar eens aan jouw stoerdoenerij als zij later uitgaan. Hopelijk krijg je dit te lezen. Ik laat het wel niet zo, in wat voor een wereld leven we toch?", uitte de moeder op Facebook haar verontwaardiging.

"Ik ben naïef, maar heel misschien biedt hij zijn excuses aan. Zoniet wens ik wens ook heel veel slapeloze nachten toe", besloot de vrouw.