Forza Ninove roept op om thuisslachters te verklikken

Forza Ninove roept de Ninovieters op om illegale rituele slachtingen te melden bij de politie of desnoods anoniem via het meldpunt van de partij.

Ze doet dat naar aanleiding van het islamitisch offerfeest dat nu maandag plaatsvindt en waarbij schapen onverdoofd worden geslacht. Volgens de partij wordt het verbod op rituele thuisslachtingen dikwijls geschonden. "We kregen al verschillende meldingen van Ninovieters die zagen hoe levende schapen in privéwoningen worden binnengesmokkeld met het oog op een rituele slachting. Onder meer op de Brusselsesteenweg merkten inwoners dat al op", vertelt Forza Ninove-fractieleider Guy D'haeseleer. "We stellen echter vast dat de meeste Ninovieters terughoudend zijn om zulke gevallen te melden, uit schrik voor represailles. Toch roepen we hen op om onmiddellijk de politie te verwittigen als ze getuige zijn van illegale thuisslachtingen."

Anoniem

Wie anoniem wil blijven, kan gebruik maken van het meldpunt criminaliteit van Forza Ninove via forzaninove@telenet.be om de praktijken aan te geven. De Ninovieters kunnen de info ook doorgeven via de Facebookpagina van Forza Ninove. "Wij zorgen voor complete anonimiteit en spelen de gegevens door naar de lokale politie. Er moet een einde komen aan dit immens dierenleed. We stellen vast dat vele politieke partijen een oogje dichtknijpen om de vele moslims - een steeds groter wordende electorale visvijver - niet tegen de borst te stoten. Die hypocrisie moet stoppen. Voor onze partij is godsdienstvrijheid absoluut ondergeschikt aan de dierenrechten, en moeten de rituele slachtingen dus keihard aangepakt worden", aldus D'haeseleer nog.

(CVHN)