Fleur Bienkens is met haar zeventien jaar één van de vele youngsters bij KRC Genk Ladies.
Volledig scherm
Fleur Bienkens is met haar zeventien jaar één van de vele youngsters bij KRC Genk Ladies. © Demey

Fleur Bienkens (KRC Genk Ladies): “We hebben na de bekeruitschakeling nog een eitje te pellen met Eendracht Aalst”

Na de winst tegen Zulte-Waregem kan KRC Genk Ladies opnieuw het vizier richten op de strijd om de vijfde plaats. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Eendracht Aalst. En dat is nu net de ploeg die de Genkies uit de Belgische beker wipte. “We hebben tegen Aalst nog iets goed te maken. Bij winst naderen we onze concurrenten voor play-off 1 tot op één punt”, rekent de zeventienjarige Fleur Bienkens.

 1. Leegstand in grootste winkelstraten loopt op maar brengt een McDonalds in de Bond beterschap? “Positief in strijd tegen leegstand maar wel opletten met erfgoed”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Leegstand in grootste winkelstra­ten loopt op maar brengt een McDonalds in de Bond beterschap? “Positief in strijd tegen leegstand maar wel opletten met erfgoed”

  McDonalds zit al in de Kortestraat en heeft een vergunning op zak voor een tweede restaurant op de Bondgenotenlaan in het voormalige pand van The North Face Store. “Het lost de leegstand niet op maar een fastfoodrestaurant brengt wel passage met zich mee”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). Het blijft maar de vraag of de komst van McDonalds op de ooit zo prestigieuze ‘Statiestraat’ een cadeau is voor de toekomst van de winkelstraat.
 2. Opbouw vaccinatiecentrum van start, ook strenge controles op naleven quarantaine: “Wie niet reageert, krijgt politie over de vloer”
  Puurs-Sint-Amands

  Opbouw vaccinatie­cen­trum van start, ook strenge controles op naleven quarantai­ne: “Wie niet reageert, krijgt politie over de vloer”

  In de Sport- en Evenementenhal van Puurs-Sint-Amands werd dinsdag gestart met de inrichting van het vaccinatiecentrum voor Klein-Brabant. Hier zullen over 3 weken de eerste coronavaccins worden toegediend. “Ook wordt er gecontroleerd op het naleven van de quarantaine. Wie niet reageert op onze telefoontjes, krijgt de politie over de vloer”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"